Show- and Marchingband Victory bij ODSC Assen 2018


Zoals gewoonlijk heeft Victory weer hun stinkende best gedaan in Assen 2018. In de ochtend vertrok de bus al vroeg vanuit Den Haag. Iedereen was gefocust, logisch ook, want we trainen al maanden voor deze dag. Eenmaal op de plaats van bestemming, konden we ons klaar gaan maken voor deze belangrijke wedstrijd. Victory kan promoveren naar de middenklasse door 85,00 punten te behalen met de show Rock Alive. Rond kwart voor drie was het zo ver, het ging beginnen. Na het warm spelen is Victory naar het sportveld gelopen om zich klaar te maken voor de show.

Klaar voor de start en GO, daar ging Victory. Met bloed, zweet en tranen hebben ze hun uiterste best gedaan om een goede show neer te zetten. Zo was na de show het publiek zeer te spreken, daar doen we het natuurlijk voor. Tot slot moesten we wachten tot de prijs uitreiking, die rond half 5/5 uur zou zijn. In grote spanning, met een goed gevoel hebben we netjes op de uitslag gewacht.

Daar was het moment, elk korps moest zonder instrument het veld op, hierbij werd de prijsuitreiking gelijk bekend. Show- and Marchingband Victory heeft de 2e plaats behaald in de Basisklasse met een punten aantal van 82,33, helaas niet genoeg om te promoveren naar de middenklasse. Omdat Victory de 2e plaats heeft behaald, mochten we onze show in de avond nogmaals presenteren. Hierbij heeft Victory van de 6 de 4e plaats behaald.

We vinden het zeker jammer dat promoveren niet gelukt is, maar Victory is een onwijs positieve vereniging en de leden gaan gewoon weer knallen en repeteren dit jaar. Wij als club hebben dit ook weer op de terugreis naar Den Haag goed met elkaar afgesloten. Bedankt ODSC Assen voor een goed verzorgd Concours.

Bekijk hieronder ons optreden

Verslag van Korpsmuziek.nl

Basisklasse – Show- and Marchingband Victory uit Den Haag 

We zijn aangekomen bij de laatste deelnemer in de Basisklasse: Victory uit Den Haag! Ik ben wel even blij met deze lange opmars, want het tempo zit er behoorlijk in deze editie. En dan moet ik het nu ook nog even doen zonder Cor Vosseberg, die wat later aanschuift. Flink doorwerken dus in ons KM-hokkie. Maar er staat nu wel een mooie slinger op het veld: van 30 tot 30 yard! Ze hebben het veld mooi afgezet. Hun programma bestaat uit verschillende nummers en marsen. De titel van de show is Walk for Life, maar een verhaal en muzieknummers worden in de speakertekst niet genoemd, dus we laten ons maar verrassen. Mooie opening met Queens Bohemian Rhapsody! Klinkt goed van deze club, op een missertje in het slot na. Overtuigend is het absoluut! En dat enthousiasme trekken ze door in het tweede nummer!

Ik zie rechts van me wat (oud-)Juballeden staan en het valt ook duidelijk op dat Victory flink wat Amerikaanse invloeden heeft. De M&M ziet er verzorgd uit. De club gebruikt de frontfaced-manier van lopen en dat werkt goed voor ze. De projectie van de brass is sterk. Een flinke bak geluid! Tegelijkertijd werkt de combi met het traditionele slagwerk goed. Nee, dit is absoluut geen drumcorps: het voelt als een behoorlijke eigen stijl, fris, ook al zitten er wel wat Advendo-invloeden in.

Muzikaal is het over het algemeen wel weinig genuanceerd: eigenlijk is alles forte en soms fortissimo. Ik hoop dan ook dat we straks nog wel een mooie dynamische ballad krijgen.

We Will Rock You! Werkt goed! Publiek werkt lekker mee. De club verzamelt zich aan de frontlijn en speelt de statements van dit nummer. Verderop in de percussionbreak een soort freeform: ziet er wel enthousiast uit! We zijn inmiddels bij de ballad. Die begint rustig en wat zachter, maar ook hier gaat de volumeknop al weer snel wat omhoog. De club voelt zich daar wel het meest comfortabel bij. Het geeft ze een extra drive en die houden ze goed vast gedurende de show. Ook het publiek reageert vooral op dat soort sterke momenten goed!

Victory heeft de basis goed voor elkaar. Instrumenthouding is sterk, net zoals het loopwerk. Er is een eenduidige stijl van lopen. Ik zie ook geen muziekboekjes en dat maakt me blij! Ondanks dat het veld vrij klein is uitgezet, gebruiken ze wel het hele veld. Het is dan ook een flinke club. Het slot van de show is overtuigend: mooi vooraan op het veld en met een mooi visueel effect aan het einde.

Een spetterend optreden van Victory: vol energie en drive. Af en toe een klein muzikaal missertje, vooral veroorzaakt door enthousiasme. Ze krijgen echter het publiek mee op de momenten dat ze dat willen. Er zitten zeker ook een paar hele sterke momenten en er gebeurt van alles op het veld. Het is mooi om te zien dat een club als Victory zich waagt aan een wedstrijd. En daarin misstaan ze absoluut niet!