De Show- and Marchingband


Victory in Den HaagShow- and Marchingband Victory werd op 2 maart 1978 opgericht door een aantal enthousiaste mensen die graag populaire muziek wilden spelen. Na een lastige opstartperiode destijds, waarbij diverse instrumentatievormen geprobeerd zijn, werd duidelijk dat de drumfanfarebezetting in die periode erg populair was. Er werd dus gestart met trompetten, baritons, bassen en een slagwerksectie. Medio 1983 werd het zwaar koper uitgebreid met trombones, waardoor er direct meer mogelijkheden kwamen voor wat betreft de muziekkeuze. We kunnen wel stellen dat vanaf deze tijd Victory een serieuze rol ging spelen binnen de Haagse muziekwereld.

Ook de muziekkeuze was er mede de oorzaak van dat het Victory voor de wind ging. Met name de afwisseling van de muziek en het enthousiasme waarmee de muziek wordt gebracht, wordt door muzikanten, impresario’s en publiek erg op prijs gesteld. Deze formule leidt bij ons al vele jaren tot successen en zorgt er mede voor dat Victory een graag geziene gast is in binnen- en buitenland.

Momenteel telt de Marchingband ongeveer 30 muzikanten waaronder naast de eerder genoemde instrumenten ook mellophones en saxofoons zijn toegevoegd. Het huidige repertoire bestaat uit vlotte, swingende muziek.