Charles Dickens Band


Dit is een groep enthousiaste mensen van diverse muziekverenigingen, die in het jaar 2009 zijn begonnen met het spelen van kerstmuziek.

In de zomerperiode en onder hoge temperaturen zijn ze gestart met repeteren, wat voor voorbijgangers best gek overkwam. Dat repeteren had zo’n succes dat reeds in datzelfde jaar het eerste optreden geboekt werd en wel in de Keizerstraat te Scheveningen tijdens de kerstbraderie. Dit optreden was zo succesvol dat al snel meer optredens volgden zoals tijdens de Dickens-Kerstfair in Loosduinen en de kerstmarkt bij de Intratuin te Pijnacker.

De jaren daarna heeft deze groep veel meer van dit soort optredens verzorgd; niet alleen in Den Haag en omstreken, maar onder andere ook in Amsterdam en Katwijk.

De volledige naam is “Victory’s Charles Dickens Christmas Band”; een hele mond vol, maar Dickensband volstaat ook. Zoals deze naam verraad zijn ze uitgedost als muzikanten uit vroegere tijden. De groep bestaat tijdens een optreden uit plusminus 15 personen.

De Charles Dickens Band treedt graag op tijdens kaarsjesavonden, kerstmarkten, in bejaardenhuizen en in tuin- en winkelcentra om tijdens de kerstperiode de sfeer met onze muziek te verhogen.

Het repertoire bestaat uit traditionele kerstnummers afgewisseld met swingende eigentijdse kerstmuziek, waarbij deze veelal wordt opgeluisterd door de zanger. In 30 minuten nemen deze toppers hun publiek mee van “Stille Nacht” via “Jingle Bells Rock” naar “Eenzame Kerst”.

Wij hopen dat ons verhaal u aanspreekt en dat u tijdens uw kerstevenementen van onze muzikale kerstbijdrage gebruik zou willen maken.

Voor boekingen en eventuele vragen,  neem contact op met Maurice Baan.