De Zeurpieten in Amsterdam Oud Zuid


Na twee optredens in de eigen regio was het op 28 november de beurt aan Amsterdam. De Zeurpieten hadden twee busjes gehuurd, zodat zij niet allemaal op eigen vervoer erheen hoefde te reizen en ook niet allemaal 20 euro aan parkeerkosten kwijt waren. In de busjes richting Amsterdam werd de toon gezet voor de gehele dag. Het was een dolle boel en we werden vaak raar aangekeken op de snelweg.

In Amsterdam aangekomen was het zonnetje al weer lekker gaan schijnen. De pieten komen normaal niet in Amsterdam, omdat zij in Den Haag geplaatst zijn. Ze keken daarom hun ogen uit naar de grote huizen die in deze wijk staan. Tijd om even een momentje te relaxen, in de kelder van Het Haartheater. Iedereen had verwacht dat het een theater was, maar het was een kapperszaak. Heel veel ruimte hadden we niet, maar beneden in de kelder maakte wij kennis met de Amsterdamse Abseil Pieten. Een aantal ogenblikken later kwam Sinterklaas binnen, hij was op zijn scootertje gegaan.

Om twaalf uur precies gingen De Zeurpieten een leuk melodietje spelen voor de ingang van Het Haartheater. Wachtend op de actie vanaf het dak. De Pieten zouden daar voor een aantal gave effecten gaan zorgen, de kinderen keken hun ogen uit, geweldig!

Een korte route door de Cornelis Schuytstraat bracht ons op het pleintje waar een podium stond voor Sinterklaas. Het was even wachten op Sinterklaas, want hij had tegenwind gehad en dan zitten de haren natuurlijk niet meer helemaal in model. De Zeurpieten deden daarom even waar zij goed in zijn: het publiek vermaken met Sinterklaasmuziek.

Nadat Sinterklaas bijna ieder kind uit de wijk had gesproken en een cadeautje had gegeven was het de beurt aan de ouders om te zingen. Nu weten De Zeurpieten dat de ouders vaak heel erg verlegen worden als zij moeten zingen, dus deden zij maar even mee. Een prachtige sound. Toen was het de tijd om te gaan lunchen. In de Albert Heijn kregen wij een mooie plek en het eten was uitmuntend verzorgd door de filiaaleigenaar.

Na de pauze was het tijd voor een rondje door de straat. Sinterklaas zou elk winkeltje even binnenstappen om zijn gezicht te laten zien. Zo stonden we voor het eerste winkeltje te spelen en keken er een aantal Pieten naar binnen. Zien ze daar ineens de enige echte Chantal Janzen staan. Jullie moeten weten dat de Pietenjongens ook erg gecharmeerd zijn van Chantal. Helaas zijn er maar twee van onze Pieten met haar op de foto gegaan, maar wat een plaatje is het zeg!

Het was de Pieten ook wel duidelijk dat zij in een buurt zaten waar veel bekende mensen wonen. De Pieten waren hier natuurlijk niet van onder de indruk, want in de Sinterklaasperiode zijn er maar een aantal mensen wereldberoemd in Nederland en dat zijn Sinterklaas en zijn Pieten. Toch was het een enorme belevenis.

De terugreis was gelukkig korter dan de heenreis, hoe het mogelijk is, geen idee. Alle Pieten zijn vroeg naar bed gegaan toen zij terugkwamen in het grote pietenhuis, want de volgende dag stond er een wedstrijd op het programma.

 

Groetjes van Piet