3e prijs voor De Zeurpieten!


Op zondag 29 november was het dan eindelijk tijd voor het langverwachte pietenfestival. De Zeurpieten streden met nog acht andere pietenbands om de felbegeerde wisselbokaal. In Almere Buiten werd er opgetreden in winkelcentrum Buitenmere. Er waren een aantal plekken waar gespeeld moest worden, op drie plekken zaten ook juryleden die een rapport op zouden gaan maken.

De Zeurpieten haalde van alles uit de kast. Het was even aftasten, we hadden namelijk nog nooit met een wedstrijd mee gedaan en wisten van te voren dat de andere pietenbands ook erg goed zouden zijn. Eigenlijk waren er geen verwachtingen, we deden mee voor het plezier. Het was echt Pietenweer. Keiharde windstoten en ijskoude regendruppels. Soms was het tijd om een stukje te sprinten, want dan vloog er een stukje muziek uit een boekje.

Na een kleine opwarming bij diverse plekken mochten wij aantreden bij de eerst jury. De spanning was van de gezichten af te lezen. We hadden bedacht om op te komen met het goed in het gehoor liggende ‘Zie ginds komt de stoomboot’, afgewisseld met een prachtig stukje zang. De nummers van K3 blijven het elk jaar weer goed doen, dus die hadden we ook in ons setje verwerkt. De kinderen waren alleen nog niet zo enthousiast, dat vonden de Pieten erg jammer. De Pieten dachten dat het aan het weer lag en dat merkte we al snel. Toen we bij het volgende jurypunt kwamen waren de kinderen al veel enthousiaster, daardoor werden wij ook enthousiaster. Fantastisch om te zien. Het laatste jurypunt was wel het toppunt van de middag. Een hele groep met toeschouwers aanschouwde ons en alle Pieten waren ineens aan het dansen met kinderen. Het plezier van de kinderen staat altijd voorop en dat was ook een van de punten waarop gejureerd werd.

Nog een paar setjes gespeeld na het laatste jurypunt, totdat we bij het grote plein kwamen. Hier werd de uitslag van het festival bekend gemaakt. Niemand verliest het festival, daarom waren er vijf 4e prijzen. De Peppernuts, Echt de Goeiste, El Guappos, Buitengewoon en Pietenband TTH mochten deze prijs halen. Toen werd het spannend, want De Zeurpieten waren nog niet genoemd, er gebeurde dus iets wat wij niet verwacht hadden. De derde prijs werd verdeeld tussen twee Pietenbands. Zowel Brassbende Almere als De Zeurpieten (beide 225,5 punten) mochten de derde prijs ophalen. Een geweldig resultaat voor De Zeurpieten. De Zwartepietenbende (261,5 punten) won de 2e prijs en de terechte winnaar van de middag was toch wel Pedroband El Jubal (264 punten).

De Zeurpieten hebben veel geleerd en hebben met elkaar afgesproken volgend jaar weer naar het festival te gaan. Er gaan zelfs geruchten dat de Pieten geen enkele week vrij gaan nemen en vanaf 6 december weer keihard gaan repeteren om volgend jaar gewoon de eerste prijs binnen te slepen.

Dit was alweer het laatste verslag van mij, maar niet getreurd, volgend jaar ben ik gewoon weer van de partij.

Groetjes en tot volgend jaar!

Piet