De Zeurpieten met de Kwibus door Den Haag Zuid-West


Op 21 november was het zover. De Sint zou ook zijn intreden doen in het mooie Den Haag Zuid-West. Onder begeleiding van maar liefst 4 pietenbands zou hij vijf winkelcentra bezoeken. De Zeurpieten zaten in het voorprogramma samen met de danspietjes van Interstate.

Al vroeg was het dag, om half zes ging de wekker bij de leden van De Zeurpieten. Iedereen moest natuurlijk nog zijn kleding strijken, zijn haren netjes maken en de instrumenten moesten nog gepoetst worden. Toen alles klaar was en elke piet ook goed ontbeten had, konden zij eindelijk vertrekken richting het verzamelpunt. De Zeurpieten zagen al snel waar zij zich mochten installeren, in de enige echte Kwibus.

Een klein uurtje later vertrok de Kwibus met De Zeurpieten en de danspieten naar Winkelcentrum Dierenselaan. In de tussentijd had de regen zich zelf teruggetrokken en was het zonnetje goed gaan schijnen. Prima Pietenweer dacht ik zo. Ook het publiek vond het weer prima, er bleven namelijk steeds meer mensen staan en binnen een mum van tijd stond het hele plein vol. Na een half uur kwamen Sinterklaas en de andere Pietenbands aan, dus moesten wij weer de bus in om naar het volgende plein af te reizen.

Den Haag 5 pleinen binnen

Het volgende winkelcentrum was Leyenburg. Klein maar fijn. Wat een geweldig publiek, wat een leuke kinderen. Het plezier van een kind is in deze periode het belangrijkste. De danspieten van Interstate en de Zeurpieten stonden een eind uit elkaar, maar zorgde allebei voor een vermakelijk programma. Hierna reden we naar winkelcentrum Almeloplein. Hier hielden De Zeurpieten een goede pauze en mochten de danspieten hun werk doen. Dit werd door het publiek erg goed ontvangen. Als afsluiter van deze ronde deden De Zeurpieten nog een rondje over het plein en vermaakte het publiek terwijl het ineens weer met bakken uit de hemel kwam. We kunnen niet alles hebben.

Het een na laatste winkelcentrum was de Betje Wolffstraat. Toen wij uit de Kwibus stapte gebeurde er iets fantastisch. Een moeder schoot in de stress, want ze dacht dat Sinterklaas er al aan kwam en haar zoontje zat nog thuis op de bank. Vele pieten hebben haar gerustgesteld, ze had nog ruim een half uur voordat de Sint kwam, vijf minuten later stond ze weer voor onze neuzen met haar zoontje. De kinderen in de Betje Wolffstraat waren dolenthousiast. Na een lekker setje van een kwartiertje, hebben de pieten ruimschoots de tijd genomen voor een fotomoment.

Den Haag 5 pleinen

Toen was het alweer tijd voor het laatste winkelcentrum. Winkelcentrum Leyweg, de grootste van de vijf en daardoor ook de drukste. Het hele winkelcentrum was afgeladen. Volwassenen die mee gaan dansen op de muziek samen met hun kinderen, het is een fantastisch beeld. Als afsluiter hebben er drie pietenbands samen een aantal liedjes gespeeld. De Zeurpieten, Rommel de Bommel en Notenzooi speelden samen liedjes van K3 en natuurlijk van Sinterklaas. Daarna was het tijd voor De Zeurpieten om af te druipen en met de Kwibus weer naar de verzamelplek te rijden.

Ik kan u vertellen. Het was nog erg lang rustig in het grote pietenhuis.

Groetjes van Piet