Sinterklaas intocht in de Keizerstraat


Op zaterdag 14 november was het weer zo ver. De Goedheiligman is weer in het land. Ook de Zeurpieten zijn weer terug van weggeweest. Ook dit jaar begonnen ze in de Keizerstraat in Scheveningen om met de kinderen en ouders de aankomst van de Sint te vieren. Om half 12 begon het feest in de Keizerstraat en met een leuk repertoire gingen ze de middag tegemoet. Met ongeveer 20 enthousiaste Pieten wisten ze de kinderen en ouders te vermaken.

Zeurpieten Keizerstraat

 

Rond kwart voor 1 kwam de optocht door de Keizerstraat heen. De stoet duurde ongeveer een half uur en in de optocht waren aardig wat pietenbandjes te zien. Ook voertuigen zo oud als de Sint zelf kwamen voorbij en natuurlijk Sinterklaas op zijn witte paard Americo. De Zeurpieten mochten de stoet begeleiden. Aan het einde van de straat aangekomen konden zij van hun welverdiende pauze genieten om vervolgens weer te knallen.

De Zeurpieten hebben het publiek goed vermaakt en toverden veel glimlachen op de gezichten van de kinderen en de ouders. De Pieten werden aan het einde van de middag beloond met een kop warme chocolademelk en mochten daarna lekker relaxen en bijkomen van deze eerste drukke dag.

Groetjes Jeffrey van der Kooij

Neem een kijkje in ons fotoalbum voor meer foto’s!