Slagwerkgroep 3e in Losser


In het verleden heeft de slagwerkgroep van Victory Den Haag meegedaan aan verschillende festivals. De groep haalde toen der tijd ook hele mooie en goede resultaten. Helaas viel de goed ingewerkte samenstelling uit elkaar. Nu heeft de slagwerkgroep van Victory weer een nieuwe frisse ploeg staan met leden die er allemaal zin in hebben. De samenstelling bestaat uit oude en nieuwe leden.

Ik heb de slagwerkgroep gevraagd of zij het leuk zouden vinden om mee te gaan doen aan verschillende festivals. Hier werd positief op gereageerd. Ik twijfelde niet en ben meteen een festivalprogramma gaan schrijven. Niet al te lang daarna zijn wij begonnen met oefenen. Terwijl wij aan het oefenen waren kwam één van de leden naar mij toe met het voorstel mee te gaan doen in Losser met een sambafestival. Ik twijfelde eerst wel omdat wij niet direct een sambagroep zijn.

Na even getwijfeld te hebben belde ik de organisatie van het sambafestival te Losser op. Ik heb uitgelegd wat voor style wij speelde. Namelijk verschillende ritmes die lopen van bubbling naar Afrikaans naar house in verschillende tempo’s.

Aan de bak

De organisatie was erg enthousiast en zag ons graag als gast. Ik heb ons direct ingeschreven en het goede nieuws verteld aan de slagwerkgroep. Dit betekende wel dat we er tegenaan moesten als slagwerkgroep want ons eerste optreden was een feit en we hadden nog maar één maand de tijd om alles uit het hoofd te leren.

Op zaterdag 18 september was het eindelijk zover. Het eerste officiële sambafestival waar de nieuwe slagwerkgroep van Victory Den Haag aan deel kon nemen. Op de vroege ochtend ben ik samen met twee leden naar Vlaardingen gereden om twee busjes op te halen om daarna de rest van de leden op te halen bij de school. Het was erg leuk dat er ook een paar blazers meegingen van de marchingband om ons te suporten.

Eenmaal aangekomen bij de school hebben wij met zijn alle de bussen ingeladen en zijn wij vertrokken. Wij waren de straat nog niet uit en we hadden al trek in de Mc Donalds. Wat doe je dan om 10:00 uur in de ochtend?? Inderdaad dan ga je naar de Mc Dondalds om hamburgers te halen!

Toen de magen weer gevuld waren hebben wij onze reis voortgezet naar Losser. Onderweg was het één groot feest. Het leek wel of het festival al begon in de busjes. Iedereen was aan het zingen en feesten. Onderweg zijn wij nog even gestopt met zijn alle op een parkeerplaats.

Hier oefende wij nog even gezamenlijk ons clublied van de band… Blaaaauuuw, wit zijn onze kleeuuren,,, en zo verder. U begrijpt wel dat de mensen op de parkeerplaats ons op verschillende manieren aankeken…

Aangekomen in Losser

In Losser aangekomen begonnen wij met warm spelen op een parkeerplaats. Hier zat de sfeer er direct goed in. Mensen kwamen hun huis uit om te kijken vanaf het balkon. De mensen die keken begonnen gelijk te dansen. Ik vond dit zelf erg leuk om te zien dat de ritmes die werden gespeeld als leuk en swingend werden ervaren.

Hierna zijn wij naar het verzamelpunt gelopen. Hier zagen wij verschillende andere clubs zich ook verzamelen. Wij moesten natuurlijk even laten weten dat wij er ook waren. Ons clublied werd dus weer ingezet.

We een geweldige begeleidster aangewezen die direct in onze stemming meeging. Wij gingen met een vlotte samba naar ons startpunt voor ons eerste optreden. Na ons eerste optreden gaf onze begeleidster aan dat zij direct fan van ons was. Dit was natuurlijk erg leuk om te horen.

Slagwerkfestival LosserPrijsuitreiking

Wij hebben in totaal vier optredens verzorgd in Losser. Na ons laatste optreden kwam al vrij snel de prijsuitreiking. Van de slagwerkgroep moest ik het podium op. Na wat aarzelen heb ik dit dan maar gedaan. Op het moment dat ik het podium op stap hoor ik de hele slagwerkgroep mijn naam roepen en het clublied werd weer ingezet. Ik moest hier natuurlijk hard om lachen.

En toen begon de prijsuitreiking echt. En raad eens? Slagwerkgroep Victory Den Haag heeft de derde prijs gewonnen! Hier zijn wij natuurlijk super trots op voor een eerste optreden.

Na de prijsuitreiking hebben we nog even staan jammen met alle deelnemende slagwerkgroepen.

Hierna zijn wij allemaal met een tussenstop om wat te eten teruggereden naar Den Haag en hebben we de busjes teruggebracht naar Vlaardingen. We waren helemaal kapot van deze dag maar iedereen heeft het ook als een super dag ervaren. Wij hopen dit soort dagen nog heel vaak mee te maken!

Marco Hopman