Victory presenteert Rock Alive tijdens Taptoe Zoetermeer!


Tijdens de Taptoe van Zoetermeer op Koningsdag 2017 heeft Victory de nieuwe show, Rock Alive, gepresenteerd aan het aanwezige publiek. In dit verslag leest u onder andere de ervaringen van de leden, maar ook een aantal reacties van mensen uit het publiek. 

‘Normaal is Koningsdag een dag waarop ik moet werken, dit jaar was ik vrij en dat was maar goed ook. Ik heb de hele dag rustig aan gedaan en ben heel even naar het feest in het dorp gegaan. Daar kwam ik nog wat andere leden tegen, maar die bezweken onder de spanning. Snel naar huis en een hapje eten, daarna rustig richting Zoetermeer om alles op het gemak te kunnen doen. Ik heb in de weken voor dit optreden gewerkt aan nieuwe yard-bordjes en een nieuwe bok. Helaas was het niet mogelijk om de bok al neer te zetten, maar een volgend optreden lukt dat zeker wel! De bordjes zijn naar mijn mening helemaal goed gelukt. Ze dragen de kleuren van onze band, blauw en wit, en zijn de komende jaren goed te gebruiken. Ik was hartstikke blij dat wij zo vroeg aan de beurt waren, anders stijgt de spanning alleen maar. Voor het eerst had ik totaal geen spanning voor een nieuwe show, ik wist wat mij te doen stond. Samen met de andere 40 muziekvrienden een spectaculair optreden brengen! Natuurlijk ging het niet foutloos, maar dat is ook helemaal nog niet erg, hiervan kunnen wij alleen maar leren en elk ander optreden zal beter gaan dan deze!’, aldus Kim van Mill (trompettiste en redacteur van dit bericht).

Rob Koolwijk (Basedrum): ‘Ik was de hele dag zenuwachtig, dat heb ik nog nooit gehad. Ik had een belangrijke taak en die was eigenlijk nog nooit goed gegaan! Ik wilde absoluut een goede show neerzetten. Ik heb de hele dag nog geoefend en gelukkig ging het best wel goed. Toen we klaar waren zat ik er even doorheen, gelukkig had niemand dat door. Ik ben erg gelukkig met het resultaat en het kan nu alleen nog maar beter!’

Trees Prins (Trompet): ‘Ik ben nog nooit zo nerveus geweest als Koningsdag. Voor het eerst in 23 jaar was dat gelijk weg toen we opliepen. Voorheen ging de stress pas weg bij de afmars. Deze show is voor mijn gevoel een ‘echte’ (hoogwaardige) show. Ik ben daarom ook nog nooit zo trots geweest als nu.’

Remco Kop: ‘Ongelofelijk wat wij in 4 maanden tijd bereikt hebben, normaal haalde wij de deadline van Koninginnedag, Koningsdag, niet en dat is ons nu ruimschoots gelukt. Ik ben zo trots op deze groep, mede omdat er zoveel mensen hun eerste show liepen en ook omdat we zo gigantisch gegroeid zijn de afgelopen periode. De sfeer in de groep is fantastisch en die moeten we vast zien te houden. We gaan keihard werken de komende periode om de puntjes op de i te zetten. We gaan namelijk 10 juni een rapport ophalen in Assen. We gaan daar niet heen voor de winst, maar puur om het product te laten beoordelen. Nogmaals, ik ben ongelofelijk trots! Deze groep heeft er keihard voor gewerkt.’

Reacties uit het publiek:

‘Er spat veel energie van deze groep af!’. 

‘Overtuigend, absoluut. Hier en daar nog wel wat rommelig, maar dat zien alleen de echte kenners!’. 

‘Rock Alive, een show gemaakt op bekende rock nummers, goed concept met gave muziek! Een pakkende opener waarmee er meteen interesse en nieuwsgierigheid gewekt wordt en wat een mooie ballade! Er gebeurt veel op het veld en er zitten leuke visuals in de show! Voor de eerste keer hebben jullie een goede show neergezet. Jullie mogen er trots op zijn!’

‘Jullie hebben echt power! Er zitten echt gave stukken muziek in, die ik ook al eerder heb gehoord bij jullie en dat is alleen maar goed. Dat is een stukje herkenning die mensen nodig hebben. Soms gaan er nog wat kleine dingen mis, maar dat gaat vast en zeker helemaal goed komen. De slagwerkstukken zijn erg leuk en de tempowisselingen zorgen voor een verrassend effect.’

 

Meerdere reacties volgen binnenkort.