Victory spettert tijdens HMF 2016!


Elk jaar komen alle korpsen uit Den Haag samen om zich te presenteren aan elkaar en aan het opgekomen publiek. Om half 8 begon het feest met een optreden door Foutje Bedankt (onderdeel van FB Korpsen). Daarna was het de beurt aan St. Ceacilia uit Loosduinen, Drumfanfare Duindorp, Scoutingband Den Haag, Marchingband FB en FF Anderz. Het programma was wat korter dan gepland, waardoor wij om 21:30 uur, in plaats van 21:50 uur op moesten. In de 20 minuten ervoor was er al warm gespeeld en gestemd door de secties. Tijd om op te stellen.

Beneden aangekomen was het toch nog even spannend, Melody is namelijk van zowel FF Anderz als Victory lid en had dus weinig (eigenlijk geen) tijd om zich om te kleden. Dit werd naar mijn mening fantastisch opgelost met een partytent op het showterrein. Hierin kon Melody zich op haar gemak omkleden en op tijd klaar staan om met Victory op te gaan.

Dan horen de 32 muzikanten een nieuwe stem, tijdens een optreden, roepen dat we op moeten stellen. Lars Baan maakte zijn debuut als maître van Victory (later het verhaal van Lars) en deed dit absoluut niet onverdienstelijk. Hartslag tempo 180, want het is elk jaar toch weer spannend. We lopen met veel nieuwe mensen en een behoorlijk jonge groep. De eerste 8 maten lopen we zonder muziek, houden halt en starten met een spetterend nummer: Alive and Amplified. Een heerlijke knaller om het optreden mee te starten. Groot applaus van de tribune en dan staat je hele lichaam vol met kippenvel. Een mooie overgang naar een nieuw slagwerknummer. Halt houden en luisteren naar de speakertekst.

Kippenvel bij het applaus wat volgt op de voorstelling van de nieuwe maître. We spelen een schitterend muziekstuk stilstaand: Skyfall. Een, voor het publiek, wat rommelige overgang naar Born to be wild, maar de daarin verwerkte straatshow lijkt alles te doen vergeten bij het publiek. Overgang naar slagwerknummer Together ging perfect, alleen waren we toch allemaal overgeconcentreerd bij de stop. Ook dit leek snel vergeten te worden door het publiek, omdat we simpelweg niet stoppen maar keihard doorgaan. Het is dan toch ook heerlijk als je midden in zo’n nummer even mag schreeuwen. Sweet child o’mine, een heerlijk stuk om je marsparade mee af te sluiten. Een knallend stuk met een heerlijke straatshow.

Dan is dat nummer klaar en weet je dat het erop zit. Het is weer klaar voor dit jaar. We hebben van ons laten horen en heel Den Haag weet weer wie wij zijn. We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg.

Tijdens de finale gebeurde er iets heel onverwacht. Jeffrey van der Kooij kreeg de microfoon en nam het woord. Een aantal jaar geleden hebben Jeffrey en zijn vriendin Denise elkaar ontmoet bij dit evenement. Zij zijn nu een paar jaar samen en Jeffrey vond het daarom ook hoog tijd om even een lief woordje te doen voor zijn vriendin. Denise, lid van FB, werd naar voren gevraagd door Jeffrey en luisterde naar zijn lieve woorden. Ineens zie ik Jeffrey in zijn zak voelen en weet zeker dat hij het gaat vragen. En ja hoor… op zijn knieën voor zijn Denise. Uiteraard kon Denise dit aanzoek niet afslaan en zei zij volmondig JA! Fantastisch, GEFELICITEERD met jullie verloving!

Ik ben trots op het feit dat ik lid ben bij deze vereniging, trots dat ik deel uit mag maken van zo’n groep, trots op Lars die binnen 4 weken is klaargestoomd als maître en het foutloos gedaan heeft! De komende periode gaan we keihard werken aan een nieuw product, de nieuwe show met als thema: Rock! Ik heb er al weer helemaal zin in!

Kim van Mill