Carnaval met De Blauwkonters uit Poeldijk


Op 6 februari was het weer tijd voor onze jaarlijkse deelname aan de optocht van De Blauwkonters in Poeldijk. De Blauwkonters hadden op 6 februari het carnaval geopend met een feestavond. Op carnavalszaterdag was het weer de beurt aan de grote optocht door Poeldijk. Normaliter konden wij ons omkleden in de Leuningjes, maar dit kon vanwege omstandigheden niet meer. Iedereen kon zich dus lekker thuis omkleden.

Voor een aantal leden was het een zeer spannende dag. Ilona had haar eerste echte optreden op de f-hoorn, Michelle haar eerste optreden op de es-cornet, Melody en Trees op trompet en ik op bariton. Zij zijn een grote uitdaging aangegaan door vanaf oktober een nieuw instrument te gaan bespelen binnen onze band.

Het optreden duurde ongeveer een uurtje en het publiek wat langs de route stond was erg enthousiast. Na het optreden werd er gezamenlijk nog even een drankje gedaan in de alternatieve feestruimte van De Blauwkonters. Hierna moesten wij nog even in formatie terug naar verzamelpunt, waar onze auto’s stonden. Hier werd van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een nieuw slagwerknummer te oefenen.

 

Beste Blauwkonters,

Bedankt en hopelijk tot volgend jaar!