Instrumentenfonds in 2015 goed van start


Na de Algemene Leden Vergadering van maart 2015 ontstond bij Lynn Olijhoek het idee om een commissie op te richten die zich bezig zou gaan houden met het inzamelen van geld ten bate voor de aanschaf van instrumenten voor onze vereniging. Derhalve ging zij te rade bij wat leden en vrijwilligers en ontstond het “instrumentenfonds” bestaande uit Lynn Olijhoek, Rob Koolwijk, Fred vd Burg, Jeffrey vd Kooij, Patrick van Leeuwen en Vera Olijhoek. Ook Caroline Zwinkels was hier in het begin bij betrokken maar inmiddels heeft zij plaats gemaakt voor Nelie Koolwijk. Gelukkig mogen wij toch altijd een beroep op haar inbreng cq inzet blijven doen!

Scoren voor de club!

Begin mei 2015 begon deze commissie met brainstormen en ontstonden een aantal mooie ideeën om geld in te zamelen. En al direct was de aftrap van de eerste actie “scoren voor de club”,  een kraskaartenactie. Deze actie resulteerde door de inzet van de leden tot een heel mooi succes van € 1.250,00.

Ondertussen werd er een mooie spaarpot op de bar gezet en werden de leden opgeroepen om hun statiegeld van lege flessen daarin te doneren naast eventueel fooiengeld. Een oproep waaraan massaal gehoor werd gegeven!!! Tijdens de barbecue ter gelegenheid van het einde van het seizoen en afscheid van onze oude locatie werd er een loterij gehouden met prijzen die nog stof stonden te happen in de opslag. Dit resulteerde samen met de opbrengst van de spaarpot en nog een kleine actie tot een bedrag van ca. € 550,00.

Daar was de commissie heel erg blij mee en heel trots op en het gaf ons inspiratie om na de vakantie weer nieuwe ideeën uit te werken.

Kerstfeest

Op verzoek van Fred vd Burg en Cor Olijhoek werd er een Kerstfeest georganiseerd op 18 december jl. Deze avond bestond uit een concert van onze Charles Dickens Christmas Band, een mini bingo en verkoop van spullen gedoneerd vanuit de leden met als resultaat een mooi bedrag van € 650,00. Helemaal te gek! En het was zeker een geslaagde avond.

Als laatste plan voor dit jaar werd er gedacht aan een loterij tijdens de Play In van 3 januari 2016 met als inzet onze laatste beschikbare prijzen; pure winst voor de club dus.

Cheque voor het instrumentenfonds

image1

Als klap op de vuurpijl werd tijdens deze Play In namens de Dickens Band door Maurice Baan een bedrag van € 173,83 aan Lynn overhandigd. Deze band heeft namelijk in de weekenden voor de Kerstdagen diverse optredens verzorgd ten bate van Victory. Als de organisatie het toestond dan werd het koffertje opengezet zodat voorbijgangers/luisteraars hierin konden doneren. En deze donatie is dus beschikbaar gesteld aan het instrumentenfonds. Onze dank hiervoor!

Al bovenstaande activiteiten heeft dus in 2015 een bedrag opgeleverd van ca. € 2.800,00 ten bate van de aanschaf van instrumenten.

Het instrumentenfonds wil alle leden en vrijwilligers heel erg bedanken voor de medewerking aan alle acties en hopelijk kunnen we deze positieve spiraal voortzetten. Zoals men heeft kunnen zien is het aantal spelende leden aanzienlijk uitgebreid, wat dus inhoudt dat de planken met instrumenten aardig leeg beginnen te raken en wij deze graag weer opgevuld willen zien! Het instrumentenfonds gaat dus binnenkort weer brainstormen over nieuwe acties en mocht iemand een lucratief idee hebben, dan staan wij daar altijd voor open.

Op naar een gelukkig, mooi en muzikaal 2016!

Vera Olijhoek