Kerstsfeer in IJsselstein door Charles Dickens Christmasband


Na zaterdag afgereisd te zijn naar het mooie winkelcentrum van Bergen op Zoom ging zondag 13 december de trip naar IJsselstein, Utrecht. Om half 12 werd er op de school aan de P.C. Boutenslaan verzameld om in onze twee busjes te vertrekken naar IJsselstein. Na 45 minuten kwam het peloton aan op de bestemming. Na wat zoeken en bellen hadden we de locatie gevonden waar we ons konden omkleden.

Om 1 uur klonken de eerste noten van de Dickensband door de winkelstraat van IJsselstein. Nadat we op een paar plaatsen  gespeeld hadden was er even een korte pauze in Lunchroom De Lakei. Hier werd ieder lid op een verfrissend drankje getrakteerd door de organisatie. Na het drankje werden de spullen weer bij elkaar geraapt en ging de groep weer op pad, de winkelstraat in om onze kerstliedjes weer aan het publiek ten gehore te brengen.

Op het plein in het midden van de straat aangekomen werden er eerst wat nummertjes gespeeld waarna vervolgens een leuke groepsfoto werd gemaakt. Daarna kwam er een man naar ons toe, hij gaf een feestje voor zijn vrouw die jarig was in een zaaltje om de hoek. Na wat overleg met onze Jozef (Maurice) was het snel geregeld dat de Dickensband even twee nummertjes zou gaan spelen bij het feest. Nadat ‘Lang zal ze leven’ was gespeeld werd er afgesloten met Jingle Bell Rock waarna wij werden uitgenodigd om even een drankje te komen doen op het feest. Na een snel drankje te hebben genuttigd ging onze trip weer verder de winkelstraat in.

Om 4 uur werden de laatste noten ten gehore gebracht aan het publiek en was de Dickensband klaar met hun optreden. De spullen werden opgeruimd en er werd voor de laatste keer nog even een drankje gedaan bij De Lakei. Na het drankje ging iedereen zich omkleden en ging iedereen weer richting de busjes om huiswaarts te gaan richting Rijswijk. Om half 6 was iedereen weer op de school aangekomen en werd alles opgeruimd. Het weekend was klaar en iedereen kon zich op gaan maken voor een optredens reeks van 4 dagen te beginnen op 17 december in Bassischool de Buit in de wijk Rijswijk Buiten.

Dames en heren, het weekend was weer gezellig en we hebben weer een hoop lol gehad. Op naar 17 december en de 3 optredens die erna komen. Als die net zo goed gaan als deze twee optredens zal het met de Dickensband helemaal goed komen en kunnen we met trots terug kijken op een mooi Dickensseizoen.

Iedereen bedankt voor de inzet en tot donderdag!

Groetjes,

Een trotse bassist