Prachtig bloemencorso in St. Jansklooster


De zomervakantie hebben wij achter ons gelaten en wij mochten eindelijk weer de bus in voor een vrij lange busrit. Op vrijdag 18 augustus hadden wij alweer ons eerste optreden van het nieuwe seizoen ingepland staan, een middag en een avondcorso. De busrit duurde lang, maar vanwege de airco was het heel erg aangenaam. Eenmaal aangekomen moesten wij ons redelijk haasten, omdat we meermaals in een file terecht gekomen waren. Net op tijd stonden wij klaar om het corso van muziek te voorzien.

Er werden twee rondes gelopen door het dorp. St. Jansklooster is een klein dorpje gelegen in Overijssel. Het was erg warm en dat zorgde ervoor dat het erg zwaar was, maar gelukkig werden we goed verzorgd door de omstanders die hier en daar pauze hadden ingelast en bekers met water klaar hadden staan.

Na twee rondes van bij elkaar 2 uur was het tijd om te wachten. We moesten 4 uur wachten op het avondcorso en dat hakt er goed in. Hapje eten, slokje drinken en soms ook een oogje dat gesloten werd, het kon allemaal. Om 8 uur moest iedereen weer klaar staan om het avondcorso te gaan lopen, wat aanzienlijk makkelijker ging dan het middagcorso vanwege de temperatuur. Al met al was het een prachtige opening van het seizoen en we hebben nu alweer zin in het volgende optreden.

De corsowagens waren overigens ook prachtig, tot het kleinste detail afgewerkt.